szkoła    
     
A A A

Nasza szkoła dołączyła do innowacyjnego projektu edukacyjnego, realizowanego przez Fundację Otwarty Plan i współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach programu DEAR – Development Education and Awareness Raising.

Ideą projektu jest przybliżenie młodzieży tematyki agroekologii, sezonowości i lokalności w kuchni oraz zrównoważonej produkcji żywności.

Uczniowie będą mogli rozwijać swoje umiejętności poprzez:

🍽️ warsztaty
🌿 wizyty w okolicznych gospodarstwach
🚐 wyjazdy edukacyjne
👩‍🍳 udział w konkursie kulinarnym

W tym projekcie uczestniczą organizacje z całej Europy, promując zrównoważoną produkcję żywności i nowoczesną edukację oraz ZSEG jako jedna z pięciu szkół ponadpodstawowych z Małopolski.

To fantastyczna szansa dla naszej młodzieży na zdobycie praktycznej wiedzy i doświadczenia w duchu zrównoważonego rozwoju.

Małgorzata Hołda